kindertandarts

Kindertandarts

Vergoeding mondzorg tot 18 jaar
Erkende kindertandarts

Kindertandarts Almelo

Dr. Marlies Elfrink is onze kindertandarts,  zij weet precies wat er voor het gebit van uw kind nodig is. Marlies Elfrink heeft na haar tandheelkunde studie de 3-jarige specialisatie opleiding tot kindertandarts (pedodontoloog) gevolgd aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, waar zij ook promoveerde. Naast de nodige kennis en ervaring weten wij uw kind goed op zijn of haar gemak te stellen. Het is belangrijk dat je kind tijdig naar de tandarts gaat. Dit bevordert niet alleen een gezonde ontwikkeling van het gebit, maar het verkleint ook angst op latere leeftijd. Daarom raden wij aan om je kindje vanaf het doorbreken van het eerste tandje mee te nemen op controle.

Dit hoeft voor niemand een financiële drempel te zijn: de basisverzekering vergoedt tandheelkundige kosten (met uitzondering van kronen, bruggen en een beugelbehandeling) voor alle kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wij hebben een kindertandarts die precies weet wat er voor het gebit van je kind nodig is. Je kan je kind meenemen naar je eigen halfjaarlijkse controle; zo ziet je kind dat je zelf ook in de stoel ligt en dat er niets vervelends gebeurt.

Heeft uw kind ernstige angst voor de tandarts? Bij ons is het ook mogelijk om de behandeling onder gehele narcose te ondergaan.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op via 0546-825910 of vul het onderstaande formulier in en wij bellen u terug.

De kinderarts van Wiranto & Go

 • 100% vergoeding van tandheelkundige kosten alle kinderen tot en met 17 jaar
 • Officieel erkende kindertandarts
 • Gaatjes vullen zonder te boren en zonder te verdoven
 • Preventieve zorg; voorkomen is beter dan genezen!
 • De specialist in Twente en omstreken
 • Behandeling onder narcose is mogelijk

Onze specialisten kunnen u helpen

Bel ons team op of vul het formulier volledig vrijblijvend in. Eén van onze specialisten neemt dan contact met u op om uw klachten te bespreken en om eventueel een afspraak te maken.

Telefoonnummer
0546-825910

Whatsapp nummer
06-11126070

  Tandenpoetsen

  Poetsadvies 0-24 maanden
  De eerste tandjes komen door, u kunt starten met poetsen.

  Poetsadvies: 2-4 jaar
  Nu komen er steeds meer tanden en kiezen door en wordt de mondverzorging steeds belangrijker.

  Poetsadvies 4-6 jaar
  De eerste blijvende kiezen komen door. Deze kunnen diepe groefjes hebben: als deze niet goed worden schoongehouden, zijn ze gevoelig voor tandplak.

  Poetsadvies vanaf 6 jaar
  Als het goed is, is er nu een goede poetsroutine ontwikkeld. Aangeraden wordt om het gebit van uw kind eenmaal per dag na te poetsen tot het tien jaar is.

  Fluoride tandpasta

  Fluoride maakt tanden sterker, maar mag om gezondheidsredenen alleen in lage concentraties worden gebruikt. Ook is het raadzaam om fluoridetandpasta niet in te slikken. Tandpasta voor jonge kinderen bevat minder fluoride omdat zij soms tandpasta inslikken. Als u voor kinderen van zes jaar of jonger niet meer fluoridetandpasta dan de grootte van een erwt gebruikt, weet u zeker dat ze zo min mogelijk tandpasta doorslikken. Raadpleeg uw tandarts als uw kind fluoride in een andere vorm gebruikt.

  Gewoon Gaaf

  Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

  Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.

  × Whatsapp