Mondhygiënist

Mondhygiënist

Een gezond gebit
Voorkom schade

Mondhygiënist Almelo

Zorg goed voor uw gebit en tandvlees. Op zoek naar een goede mondhygiënist in regio Almelo? Maak kennis met de mondhygiënisten van Mondzorgcentrum Wiranto & Go.

Poetsen alleen is niet altijd voldoende. Wij helpen u bij de zorg voor een gezond gebit en onze mondhygiënistes en preventie-assistentes helpen u graag een stap verder, zij geven advies over de beste verzorging van uw gebit en zorgen voor regelmatige professionele reiniging van tanden en kiezen. Hiermee kan schade aan het gebit worden voorkomen, zodat het aantal behandelingen en daarmee samenhangende kosten worden geminimaliseerd. Bent u op zoek naar professionele mondhygiënistes in Almelo en omgeving (Aadorp, Zenderen, Nijverdal, Borne, Vriezenveen, Wierden, Rijssen, Hengelo en Enter)? U kunt terecht bij Mondzorgcentrum Wiranto & Go.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op via 0546-825910 of vul het onderstaande formulier in en wij bellen u terug.

Om onze mondhygiënist in Almelo te bezoeken maakt u gemakkelijk online een afspraak via onderstaand/het formulier links/recht. Een van de specialisten neemt dan zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken en de afspraak in te plannen. U kunt ons ook telefonisch bereiken om een afspraak te maken door te bellen naar 0546-825910. Heeft u liever contact via WhatsAppen? Dat kan via het nummer 06-11126070. De mondhygiënist in Almelo staat iedere werkdag voor u klaar om te helpen uw gebit goed te onderhouden. 

mondhygienist almelo

Onze specialisten kunnen u helpen

Bel ons team op of vul het formulier volledig vrijblijvend in. Eén van onze specialisten neemt dan contact met u op om uw klachten te bespreken en om eventueel een afspraak te maken.

Telefoonnummer
0546-825910

Whatsapp nummer
06-11126070

  Voordelen van een mondhygiënist

  De mondhygiënist is een specialist op het gebied van mondreiniging om mond- en gebitsproblemen te voorkomen. U bezoekt de mondhygiënist daarom preventief waardoor klachten, zoals gaatjes en ontstekingen worden tegengegaan. Een slechte mondverzorging kan vergaande gevolgen hebben, zoals een verhoogd risico op onder andere longontstekingen, diabetes en een hartinfarct. Regelmatig de mondhygiënist bezoeken draagt daarom bij aan uw algehele gezondheid. 

  Dit doet een mondhygiënist

  Een mondhygiënist houdt zich vooral preventief bezig met het reinigen van het gebit om de tanden en het tandvlees gezond te houden. Daarbij krijgt u indien nodig ook advies om thuis uw gebit beter te kunnen verzorgen, zodat u het dagelijkse onderhoud van de tanden kunt verbeteren. De mondhygiënist kan de volgende zaken tijdens een afspraak doen: 

  • Tandsteen en tandplak verwijderen 
  • Worteloppervlakken onder het tandvlees reinigen 
  • Vullingen polijsten 
  • Conditie van het tandvlees in kaart brengen

  Wat de mondhygiënist precies tijdens een afspraak doet is per persoon verschillend. Er wordt altijd gekeken wat uw gebit nodig heeft om vervolgens in overleg met u actie te ondernemen.. 

  Kosten mondhygiënist

  De kosten voor de mondhygiënist verschillen per behandeling. Onze mondhygiëniste bepaalt welke handelingen er nodig zijn en op basis daarvan worden de kosten gevormd. Om precies te weten waar u persoonlijk aan toe bent wat betreft de kosten, kunt u altijd even contact opnemen om uw situatie te bespreken. Dan kunnen we u telefonisch een inschatting geven van de kosten voor de mondhygiënist. 

   

  De tarieven voor de verschillende behandelingen bij de mondhygiënist zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Deze tarieven vindt u hier.

  Vergoeding zorgverzekering mondhygiënist

  De kosten voor de mondhygiënist worden tot 18 jaar volledig vergoed door de zorgverzekering, dit valt onder het basispakket. Vanaf 18 jaar heeft u een aanvullende verzekering nodig om de kosten voor de mondhygiënist vergoed te krijgen. Bij een aanvullende (tand)verzekering wordt meestal 75% of 80% van de kosten vergoed, dit verschilt per verzekeraar. Wanneer u niet zeker bent of uw verzekeraar de afspraak vergoed kunt u contact met ons opnemen, wij kijken dit graag voor u na.

  Afspraak maken bij de mondhygiënist

  Om een afspraak te maken bij de mondhygiënist heeft u geen doorverwijzing van uw tandarts nodig. Ook wanneer u niet onder behandeling staat bij een van onze tandartsen kunt u een afspraak maken bij onze mondhygiënist. Hiervoor hoeft u niet naar onze tandartsenpraktijk over te stappen. Wilt u wel overstappen naar Mondzorgcentrum Wiranto & Go? Dan is dat natuurlijk mogelijk. Hierdoor heeft u zowel de tandarts, als de mondhygiënist op één locatie en kunt u indien gewenst afspraken gemakkelijk combineren. Via deze link kunt u zich inschrijven bij Mondzorgcentrum Wiranto & Go.

  × Whatsapp